SymphOpera Fest, șapte zile de muzică simfonică și operă, la Suceava, în perioada 7-13 mai

SymphOpera Fest Suceava
În perioada 7-13 mai 2024, Suceava va fi gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică simfonică și opera din țară, SymphOpera Fest.

SymphOpera Fest își propune să aducă un suflu nou în peisajul cultural al Sucevei, oferind publicului spectacole inedite și de calitate în premieră pentru acest oraș. Cu peste 320 de artiști invitați, festivalul promite să fie o sărbătoare a muzicii clasice și a operei, aducând în prim-plan talentul și măiestria artiștilor.

Prin organizarea spectacolelor în premieră la Suceava, festivalul demonstrează dorința sa de a fi un pionier în promovarea artei și culturii în regiune. Aceste spectacole inovatoare vor oferi publicului oportunitatea de a experimenta ceva nou și deosebit într-un cadru cultural local.
{inAds}
Dress code elegant la unele dintre spectacolele pregătite. Organizatorii doresc să creeze o atmosferă deosebită, apropiată de atmosfera de gală. Aceasta va adăuga un plus de rafinament și eleganță experienței oferite de festival, contribuind la crearea unei ambiante care să completeze perfect frumusețea și rafinamentul muzicii interpretate.

Locațiile de desfășurare vor fi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Prin diversitatea programului, de la concerte pentru copii la spectacole de operă, organizatorii își propun să surprindă și să inspire publicul, să le ofere ocazia să descopere și să se bucure de frumusețea și profunzimea muzicii clasice într-un cadru accesibil și atrăgător.

Ariști și instituții de top vor veni la Suceava:
  • Dirijorii: Daniel Jinga, Andrei Tudor, Mihail Agafița, Dalma Toadere.
  • Soliștii: Monica Anghel, Marius Vlad Budoiu, Florin Estefan, Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă, Jean-Kristof Bouton, Alexandru Chiriac, Hector Lopez, Gabriel Mogoșan, Eusebiu Huțan, Tatiana Costiuc, Irina Scafaru-Roșu.
  • Pianiștii: Adina Alupei, Raluca Rad, Boglárka Eszter OLÁH.
  • Actorii: Bogdan Bob Rădulescu și Daniela Nane.
  • Opera Națională Română Iași, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” Chișinău, Concordia Orchestra & Band Cluj, Liber Artis Orchestra Iași, Corala Ciprian Porumbescu Suceava.

Pentru practicanții artei vocale (indiferent de vârstă), festivalul propune în perioada 10 – 13 Mai și un Masterclass de Canto – Măiestrie Vocala și Interpretativă, susținut de maestrul Marius Vlad Budoiu, tenor al Operei Naționale Române Cluj, prof. univ. dr. habil. al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

Cu ocazia desfășurării festivalului organizatorii vor renova, în premieră, fosa pentru orchestră și vor dona noi materiale de scenă Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. SymphOpera Fest este pentru comunitate și dorim să transmitem un mesaj care să ne ducă cu gândul spre unitate.

Festivalul își propune să devină un eveniment de referință în peisajul cultural al Sucevei, reprezentând nu doar o ocazie de a asculta muzică de calitate, ci și un simbol al eleganței și diplomației, prin intermediul artei muzicale clasice.

Ionuț-Vichentie Ilisoi, 
Director SymphOpera Fest
Mai nouă Mai veche