Tânără care mergea pe stradă cu ochii în telefon, rănită după ce s-a lovit cu capul de o autoutilitară, la Vatra Dornei

Tânără care mergea pe stradă cu ochii în telefon, rănită după ce s-a lovit cu capul de o autoutilitară, la Vatra Dornei
La data de 30 martie 2024, în jurul orei 04:50, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic de către secţia de urgențe a Spitalului Vatra Dornei, cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat Andreea P., de 30 de ani, care a declarat verbal este victima unui accident rutier produs la data de 29 martie 2024, pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava, fiindu-i stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral ușor fără pierderea cunoștinței; pieton”.

Din primele verificări a rezultat că în jurul orelor 20:05, Cosmin B., de 32 de ani, a condus autoutilitara Mercedes pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, către DN 17.

Când a ajuns în apropierea Depozitului Rompetrol, pe o porțiune de drum pietruit, cu denivelări, a observat că o tânără pieton se deplasa din sensul opus, pe marginea părții carosabile. Aceasta se uita la telefon și nu era atentă la modul de deplasare, iar în momentul în care s-a apropiat de autoutilitară și-a schimbat brusc direcția de mers.
{inAds}
Întrucât se deplasa cu viteză redusă, având în vedere configurația drumului, conducătorul autoutilitarei a observat la timp schimbarea direcției de mers a pietonului și a oprit imediat vehiculul, însă pietonul în cauză și-a continuat deplasarea și s-a lovit de cabina autoutilitarei, după care a căzut pe partea carosabilă.

Tânăra i-a comunicat conducătorului auto că nu a suferit leziuni corporale și dorește să se deplaseze la domiciliu.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea la domiciliul său.

Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche