Vehicul sub sechestru imobilizat de polițiști cu utilizarea aplicației E-DAC

Vehicul sub sechestru imobilizat de polițiști cu utilizarea aplicației E-DAC
Începând cu data de 31 martie 2024, polițiștii suceveni au operaționalizat și implementează noul sistem de verificare și legitimare, cu utilizarea unei aplicații informatice care oferă beneficii tehnologice și operative atât în activitatea profesională zilnică a polițiștilor cât și pentru principalul beneficiar - cetățeanul.

Verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile și aplicației informatice de mare acuratețe E-DAC, rezulatele evidențiind mențiuni din bazele naționale și europene de date prin interconectare.

Interacțiunea cu cetățeanul este mult mai simplă, mai civilizată și mai eficientă.

Polițiștii au reușit în acesată dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce figura sub măsura sechestrului la nivel european și au întocmit dosare penale ca urmare a semnalărilor oferite în urma legitimărilor și verificărilor în bazele de date interconectate.
{inAds}


La 20 aprilie 2024, la ora 04.40, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, autoutilitară încărcată cu lemn de foc.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 68 ani, din com. Stulpicani. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 7,65 metri cubi fără a deține documente de proveniență legală.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 3 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 7,65 mc lemn de foc, în valoare de 1.315 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.
De asemenea, în urma verificării auto cu dispozitivul mobil prin aplicația E-dac a rezultat faptul că vehiculul figurează sub măsura sechestrului, fiind întocmit proces-verbal de depistare, polițiștii procedând la reținerea certificatului de înmatriculare și plăcițelor de înmatriculare, precum și a carții de identitate, vehiculul fiind imobilizat.


De asemenea, anterior, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 20.48, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, oraș Vicovu de Sus, au înregistrat pe aparatul radar un autoturism care avea aplicată pe bara față plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu specific unui stat european și care circula cu viteza de 73 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteză maximum admisă de 50 km/h.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 41 ani, din com. Putna. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date cu utilizarea aplicației E-DAC cu privire la autoturism, s-a stabilit faptul că numerele provizorii figurează expirate.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche