Buletin de presă, 12 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 mai 2024 - IPJ Suceava
Permis reținut, lemn confiscat și sancțiuni contravenționale pentru un șofer care a efectuat un transport ilegal de lemn fiind și băut la volan

La data de 11.05.2024, ora 16.05, polițiștii SPR 9 Șcheia au oprit pentru control pe drumul județean DJ178 – com. Bălăceana, o autoutilitară care transporta material lemnos.
S-a stabilit că autoutilitara a fost condusă de către un bărbat din com. Todirești, sat Soloneț, fiind încărcată cu material lemnos – lemn de foc esență fag. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar acesta nu a putut prezenta niciun aviz de însoțire a materialului lemnos. În urma verificării în aplicația SUMAL s-a constatat faptul că transportul nu deține aviz de însoțire.
După verificarea documentelor persoanale și ale autoturismului, polițiștii SPR9 Șcheia au solicitat conducătorului auto să deschidă pentru control bena autoutilitarei ocazie cu care aceștia au constat că în interiorul carcasei metalice se afla material lemnos – lemn de foc esență fag.
În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2,475mc lemn de foc fag, cu o valoare totală de 693 de lei, lemnul fiind confiscat și dat în custodie lucrătorului silvic.
Astfel, pentru transportul de material lemnos fără documente specifice șoferul a fost sancționat contravențional în baza Legii nr. 171/2010, aplicându-se și măsura complementară de confiscare a întregii cantități de material lemnos, iar pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.485 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.


Transport de lemn în valoare de cca. 2.000 lei confiscat de polițiști

La data de 11.05.2024, în jurul orei 09.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, aflați în serviciul de patrulare, executând control rutier pe linie de silvicultură, au oprit pentru control pe DC Putna, de pe raza localității Putna, autoutilitara condusă de către un bărbat de 32 ani, din com. Putna, ce transporta material lemnos, buștean garter esență molid.
În urma verificărilor efectuate în SUMAL 2 s-a stabilit faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Transportul a fost condus la Atelierul de Prelucrare a lemnului din cadrul OS Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol, în vederea inventarierii.
În urma inventarierii efectuate de către reprezentanții O.S. Putna, s-a constatat faptul că, șoferul transporta cantitatea totală de 4,98 mc material lemnos în valoare de 1.998 lei, din care 3,76 mc buștean gater molid în valoare de 1.789 lei și 1,22 mc lemn foc molid în valoare de 209 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. 2 lit. a, pct. 2 din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie O.S. Putna.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 11.05.2024, în jurul orei 16:00, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 48 ani, din sat Fântânele, comuna Fântânele, despre faptul că fostul soț face scandal și distruge bunuri.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că apelanta locuiește în sat/comuna Fântânele, împreună cu fosta sa soacră în vârstă de 90 ani. La 11.05.2024, în jurul orei 16.00, fostul soț împreună cu fiul său de 26 ani și concubina acestuia din urmă, s-au deplasat la locuință în vederea efectuării unor lucrări la un puț din curtea locuinței, care este bun comun cu alapelantei, partajul nefiind efectuat în urma divorțului.
La un moment dat, fostul soț și fiul acestuia au scăpat un ansamblu de țevi în geamul camerei în care locuiește apelanta, pe care l-au spart, motiv pentru care a izbucnit un scandal, aceasta din urmă apelând SNUAU 112 sesizând cele întâmplate.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere”.
Totodată, persoanele implicate au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991R.
În urma completării formularelor de evaluare a riscului pentru femeia de 48 ani, a reieșit risc iminent, în temeiul art. 22 1 din legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 11.05.2024, ora 15.54, un tânăr de 19 ani din com. Arbore, a condus autoturismul pe DN 2H Milișăuți dinspre mun. Rădăuți către mun. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 64 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto, care au fost transportați la spitalul Rădăuți.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 11.05.2024, ora 08.37, patrula mixtă de siguranță publică din cadrul Secțiilor de Poliție 4 Gălănești și 3 Marginea, în timp ce efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe drumul comunal Vicovu de Jos, de pe raza com. Vicovu de Jos, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani, din com. Slatina.
Procedând la verificarea conducătorului auto în aplicația e-DAC, s-a constatat faptul că figurează cu permisul de conducere „suspendat”, ca urmare a săvârșirii unei contravenții la regimul rutier.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Nu consumați alcool și droguri la volan!

La data de 11.05.2024, ora 11.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe str. Calea Bucovinei din Mun. Rădăuți, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani, din com. Golăești, jud. Iași.
În urma verificării efectuate în bazele de date cu utilizarea sistemului E-DAC, polițiștii au stabilit faptul că șoferul a posedat permisul de conducere, însă în anul 2021 a fost ANULAT pentru infracțiuni la regimul rutier.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de: „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche