Buletin de presă, 19 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 19 mai 2024 - IPJ Suceava
Dosar penal la regimul rutier pentru operațiuni cu articole pirotehnice fără drept

La data de 18.05.2024, ora 23:44, polițiștii Secției 9 de Poliție Rurala Scheia au fost sesizati prin SNUAU 112 de către un bărbat din com.Șcheia, sat Șcheia, jud. Suceava cu privire la faptul că din curtea unui restaurant din sat Șcheia, cad artificii pe acoperișul casei sale.
Având în vedere sesizarea, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul SPR 9 Scheia, care au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 49 ani, din Mun. Suceava, în calitate de pirotehnist, reprezentant al societăți avizată de către ITM Suceava, a folosit la data de 18.05.2024, ora 23:40, o baterie de artificii cu 150 de focuri și două baterii cu 19 focuri, în curtea exterioară a unui restaurant din com./sat Șcheia, jud. Suceava, fără a respecta prevederile art. 35, alin 3 din Legea 126/1995, întrucât nu a prezentat avizul ISU, avizul SAESP – IPJ Suceava și acordul Primăriei comunei Șcheia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „orice operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prev. și ped. de art. 37, lit. a) Legea 126/1995, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.
{inAds}

Dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei activități

La data de 18.05.2024, în jurul orei 13:00, echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în baza unei informații, s-a deplasat la punctul de lucru al unui complex turistic din comuna Sucevița, județul Suceava, constatând că în interiorul sălii de evenimente se afla un grup de aproximativ 100 de persoane, ce participau la o nuntă.
În data de 26.04.2024, I.S.U ,,Bucovina” Suceava a înaintat adresă scrisă din conținutul căreia rezultă faptul că societatea economică a fost sancționată cu amendă în cuantum de 100.000 lei și sancțiunea complementară de oprire a funcționării și utilizării spațiului, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.
La fața locului a fost identificat administratorul unității, care a relatat faptul că are la cunoștință de măsura complementară de oprire a activității societății pe care o administrează, dar a permis desfășurarea evenimentului, însă nu a reușit să obțină autorizația de securitate la incendiu.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”, faptă prev. și ped. de art. 348, din Codul Penal, iar cercetările vor fi efectuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, com. Dărmănești, jud. Suceava, în zona domiciliului unei persoane condamnate, în vederea identificării acesteia și punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Suceava, județul Suceava, la data de 17.05.2024, l-au identificat pe bărbatul condamnat, l-au reținut și condus la sediul Poliției Municipiului Suceava.
După întocmirea actelor procedurale, bărbatul condamnat la executarea pedepsei închisorii de 4 ani, pentru comiterea infracțiunii de distrugere a fost încarecerat la Penitenciarul Botoșani.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 18.05.2024 în jurul orei 23:40, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 176 Moldovița, au observat că în intersecția dintre DJ 176 și DC 32 B din localitatea Moldivița, județul Suceava, un autoturism a efectuat manevra bruscă de întoarcere la vederea echipajului.
Având în vedere aspectele de mai sus, s-a procedat la oprirea regulamentară a autovehicului, folosind semnalele luminoase ale autospecialei, oprirea efectuându-se la o distanță de aproximativ 50 de metri față de locul depistării.
În continuare, după ce polițiștii și-au declinat calitatea și motivul opririi, s-a procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind un bărbat, localnic. Întrucât conducătorul auto nu avea asupra sa documentele personale, s-a procedat la verificarea acestuia cu utilizarea aplicației E-DAC, stabilindu-se că bărbatul are domiciliul pe în sat Demăcușa, comuna Moldovița, județul Suceava. De asemenea, cu ocazia verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul posedă permis de conducere valabil.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,94 mg/l, alcool pur în aerul respirat, fiind ulterior condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influența bauturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. si ped. de art. 336, alin. (1) Cod penal.
Mai nouă Mai veche