Buletin de presă, 28 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 28 mai 2024 - IPJ Suceava
Șofer implicat într-un accident mortal și care a fugit de la locul faptei identificat de către polițiști

La data de 27.05.2024, in jurul orei 21:50, Poliția Orașului Frasin a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN 17 se afla o persoană căzută, care nu prezintă semne vitale.
Echipajul de serviciu deplasat un regim de urgență la fața locului a identificat pe o femeie de 72 de ani, decedată, cadavrul fiind poziționat pe partea carosabilă, în apropierea unei treceri pentru pietoni, având urme vizibile de leziuni specifice unui eveniment rutier.
În zonă au fost direcționate imediat toate forțele disponibile, la scurt timp, pe o stradă laterală fiind identificat și un autoturism, prezentând avarii specifice unui accident rutier.
În vehicul și în preajma acestuia nu a fost identificată nicio persoană, cel mai probabil autorul fugind de la fața locului.
A fost constituită o echipă operativă complexă, cu participarea lucrătorilor rutieri din cadrul Poliției Orașului Frasin și Poliției Orașului Gura Humorului, reușindu-se stabilirea dinamicii infracționale și a identității șoferului implicat, respectiv un bărbat de 33 de ani din localitatea Plutonița, oraș Frasin, jud. Suceava.
Acesta a fost localizat, preluat în custodie și testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative, ulterior, la unitatea medicală fiid prelevate și probe biologice. Șoferul este posesor de permis de conducere valabil.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând ca după completarea probatoriului să fie dispuse și măsuri procesuale.
{inAds}

Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 27.05.2024, ora 12.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Luncii de pe raza comunei Dornești. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui tânăr de 19 ani, din comuna Dornești, acesta precizând că nu are asupra sa documentele personale.
În continuare, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date cu utilizarea aplicației E-DAC, stabilindu-se că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere și că autoturismul pe care acesta îl conducea are numerele provizorii expirate, fiind neînmatriculat.
Totodată, șoferul a precizat faptul că mama sa i-a încredințat mașina pentru a o conduce pe drumurile publice, deși cunoștea că nu deține permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.05.2024, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru prevenirea și combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, respectiv pe str. Ștefan cel Mare din localitatea Bivolăria, oraș Vicovu de Sus, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 47 ani, din orașul Vicovu de Sus.
Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, indicând o concentrație de 0,57 mg/L alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 28.05.2024, ora 00.47, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la un eveniment rutier soldat cu pagube material produs pe D.N. 17, în localitatea Prisaca Dornei, comuna Vama.
La fața locului a fost identificat apelantul care a relatat faptul că la data de 28.05.2024, în jurul orei 00:40 în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N. 17 localitate Prisaca Dornei, com. Vama, din direcția Municipiul Câmpulung Moldovenesc către localitatea Vama, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 21 ani, din com. Vama.
În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul apelantului și respectiv de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 21 ani, acestuia fiindu-i recolatate și probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche