Joi va fi inaugurat Muzeului de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina

Joi va fi inaugurat Muzeului de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina
Muzeul Național al Bucovinei anunță finalizarea lucrărilor de restaurare a imobilului în care funcționează Muzeul de Istorie din orașul Siret.

S-a reușit astfel redarea în circuitul public a unui muzeu inedit, care, alături de cele opt săli care constituie expoziția permanentă (Zorii istoriei la Siret; Siretul, capitală a Moldovei; Siretul în perioada modernă; Siretul în sec. XIX. Un interior orășenesc; Personalități siretene; Holocaustul din Bucovina; Siretul în cartografia austriacă. Piese celebre descoperite în zona Siretului; Plecarea evreilor din România – o pagină uitată), să cuprindă și un Memorial al Holocaustului Evreilor din Bucovina, primul de acest fel pentru o provincie istorică românească.
{inAds}
Memorialul a fost realizat cu sprijinul acordat Muzeului Național al Bucovinei de către Yad Vashem The World Holocaust Remembrance Center, the Central Database of Shoah Victims’ Names și, de asemenea, de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Deschiderea Muzeului de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina va avea loc joi, 23 mai 2024, de la ora 13:00.
Mai nouă Mai veche