Minor rănit după o coliziune între un autoturism și o căruță, pe drumul Preutești - Huși

Minor rănit după o coliziune între un autoturism și o căruță, pe drumul Preutești - Huși
La 23 mai 2024, la ora 22:20, un accident rutier a avut loc între un autoturism și un atelaj hipo pe drumul Huși - Preutești. Incidentul s-a soldat cu rănirea unui minor și implicarea a două persoane.

Din primele verificări s-a constatat că Petronela B., în vârstă de 42 de ani, din satul Huși, comuna Preutești, conducea un autoturism Opel când a acroșat cu partea stângă a vehiculului un atelaj hipo condus de Petru L., de 68 de ani, din municipiul Fălticeni, care se deplasa în direcția opusă, Preutești - Huși. 

În atelajul hipo se afla un minor în vârstă de 13 ani, din Fălticeni, care, în momentul impactului, a fost lovit la piciorul stâng de oglinda autoturismului.
{inAds}
Minorul a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal Fălticeni pentru investigații medicale, unde medicul de gardă i-a diagnosticat o entorsă de genunchi stâng.

Testele cu aparatul etilotest au relevat că Petronela B. nu consumase alcool, având un rezultat de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În schimb, conducătorul atelajului hipo avea o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele verificări ale poliției, vina pentru producerea accidentului revine conducătoarei auto.

În urma acestui incident, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”, conform legislației în vigoare.
Mai nouă Mai veche