O tânără ucraineancă cu acte pe două nume diferite a încercat să-i păcălească pe polițiștii care au oprit-o în trafic, la Bilca, dar s-a ales cu dosar penal

La data de 25 mai 2024, în jurul orelor 02:50, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe drumul județean DJ 178C, pe raza comunei Bilca, județul Suceava, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism Volkswagen Passat.

La volanul autoturismului a fost identificată o persoană de sex feminin, care a înmânat organelor de poliție un pașaport eliberat de autoritățile ucrainene, cu numele Maria Kovaci.

Totodată aceasta a prezentat organelor de poliție documentele autoturismului condus, iar cu privire la permisul de conducere, aceasta a declarat că deține permis de conducere categoria „B” eliberat de către autoritățile ucrainene, însă nu îl are asupra sa.
{inAds}
Întrucât cu privire la conducătoarea auto existau informații privind faptul că a comis infracțiuni la regimul rutier, sub numele Maria Velia, existând posibilitatea să aibă dreptul de a conduce suspendat, aceasta a fost verificată în bazele de date cu numele Maria Velia. Bănuiala a fost accentuată, mai ales pentru faptul că ambele prenume cât și data nașterii erau identice, iar pașaportul prezentat era eliberat recent, respectiv în data 26 martie 2024, Mai mult decât atât, imaginea facială din pașaport corespundea cu imaginea din baza de date a Poliției Române la interogarea numelui Maria Velia.

În urma verificărilor s-a stabilit că femeia deține dublă cetățenie ucraineano-română, iar în urma interogării bazelor de date, figurează ca fiind în vârstă de 29 de ani, domiciliată în municipiul Rădăuți, aceasta figurând cu numele purtat anterior Maria Kovaci. Totodată aceasta figurează ca având permisul reținut ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul rutier.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche