Salonul Internațional de Carte Alma Mater Librorum, 16-17 mai 2024

Salonul Internațional de Carte Alma Mater Librorum, 16-17 mai 2024
În perioada 16-17 mai 2024, Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sub egida Ministerului Educației, cea de-a X-a ediţie a Salonului Internațional de Carte Alma Mater Librorum, care se va desfășura în format hibrid.

La această ediţie aniversară, evenimentul se bucură de prezența a peste 37 de edituri academice, case editoriale de prestigiu, grupuri editoriale recunoscute, librării. Tema ediției jubiliare este Cartea care ne uneşte.

Salonul Alma Mater Librorum lansează manifestări în jurul ideilor de multidisciplinaritate şi multiculturalitate şi contribuie, de la o ediţie la alta, la descoperirea şi promovarea tinerelor talente, dialogul generațiilor fiind unul dintre punctele de interes.
{inAds}
În cadrul acestei ediții, organizatorii anunță peste 100 de lansări şi prezentări de carte şi reviste, numeroase întâlniri cu autori, editori, cu personalități ale culturii românești şi străine, cu tineri creatori de literatură. 

Programul mai include o serie de dezbateri tematice și workshopuri, organizate sub coordonarea Bibliotecii şi a facultăților din cadrul USV. La fel ca la edițiile anterioare, salonul propune expoziţii de artă şi momente muzicale de excepție. Invitatul de onoare al acestei ediţii este Editura Druk Art, din Cernăuţi, Ucraina.

Biblioteca universitară invită întreaga comunitate suceveană la acest regal de carte, autori şi edituri. 
Mai nouă Mai veche