Avertisment de vreme severă emis de Administrația Națională de Meteorologie

Avertisment de vreme severă emis de Administrația Națională de Meteorologie
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme severă valabilă începând de luni, 3 iunie, la ora 12:00, până marți, 4 iunie la ora 03:00.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.
{inAds}

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60...80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Mai nouă Mai veche