Explozie puternică la Dedeman Botoșani. 13 persoane rănite, dintre care patru în stare gravă

Explozie puternică la Dedeman Botoșani. 13 persoane rănite, dintre care patru în stare gravă
O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un magazin de materiale de construcţii de la intrarea în municipiul Botoşani, dinspre Suceava. La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, în urmă cu puţin timp, într-un magazin de materiale de construcţii de la intrarea în municipiul Botoşani, dinspre Suceava.

La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
{inAds}
A fost activat planul roşu de intervenţie.

Zece bărbaţi şi trei femei au fost răniţi în explozia produsă vineri la magazinul Dedeman din Botoşani, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, victimele au vârstele cuprinse între 32 şi 63 de ani.

Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi dintre aceştia fiind intubaţi, a informat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit aceleiaşi surse, doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

Centrul comercial Dedeman din Botoşani, unde s-a produs explozia de vineri în care au fost rănite 13 persoane, deţine autorizaţie de securitate la incendiu, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, a declarat, pentru Agerpres, că, deocamdată, cauza producerii exploziei nu este cunoscută, însă toate indiciile conduc spre posibile defecţiuni la reţeaua de gaze.
Mai nouă Mai veche