Inspectorii ITM Suceava, controale la sălile de păcănele

Inspectorii ITM Suceava, controale la sălile de păcănele
Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava anunță că în perioada în perioada 29 mai - 1 iunie 2024 a desfăşurat Campania pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități din domeniul „Activități de jocuri de noroc și pariuri” cod CAEN 9200.

Obiectivele Campaniei au fost:
  • Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul: „Activități de jocuri de noroc și pariuri” cod CAEN 9200.
  • Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă.
  • Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.
{inAds}
La acţiune au participat șase inspectori de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă și compartiment control muncă nedeclarată care au efectuat două controale.

În urma acestor controale s-a dispus pentru alte încălcări decât munca nedeclarată și munca subdeclarată o măsură de remediere a deficienței constatate.

Pe zona județului Suceava desfășoară activitate mai mulți angajatori cu acest cod CAEN dar, sediul social fiind în alte județe, fișele de identificare luate de inspectorii de muncă de la lucrătorii găsiți la locul de muncă au fost redirecționate la inspectoratele teritoriale de muncă din județul respectiv în vederea finalizării actului de control.

Deficienţa constatată în domeniul Relaţiilor de Muncă  a fost lipsa copiei contractului individual de muncă la locul de muncă.
Mai nouă Mai veche