Kevin Vauquelin a câştigat etapa a doua a Turului Franţei, Pogacar a intrat în posesia tricoului galben

Kevin Vauquelin a câştigat etapa a doua a Turului Franţei, Pogacar a intrat în posesia tricoului galben
Francezul Kevin Vauquelin a câştigat en solitaire etapa a doua a Turului Franţei, desfăşurată duminică pe distanţa de 199,2 km între localităţile italiene Cesenatico şi Bologna, iar slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a intrat în posesia tricoului galben, informează AFP.

Kevin Vauquelin, care are 23 de ani, a fost cronometrat în 4 h 43 min sec 42 sec. El a oferit echipei sale Arkea-B&B Hotels prima victorie în Marea Buclă, după ce i-a lăsat în urmă pe colegii săi de evadare la a doua ascensiune pe teribilul deal San Luca. Pe locul 2 a fost norvegianul Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility), la 36 sec, iar pe 3, francezul Quentin Pacher (Groupama-FDJ), la 49 sec.

Este a doua victorie franceză în două zile după cea de sâmbătă a lui Romain Bardet. Ultima oară când primele două etape ale Turului au fost câştigate de un francez a fost în 1968, când Charly Grosskost a reuşit dubla.
{inAds}
Vauquelin, care participă pentru prima oară la Tur, este una din marile speranţe ale ciclismului francez şi a devenit de curând vicecampion al ţării sale la contratimp.

Pogacar, care încheiase sâmbătă pe locul 4, i-a luat tricoul galben lui Romain Bardet, câştigătorul primei etape. În clasamentul general, slovenul are acelaşi timp cu marele său rival, danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), belgianul Remco Evenepoel (Soudal-Quick-Step) şi ecuadorianul Richard Carapaz (EF Education- EasyPost).

Luni va avea loc etapa a treia, lungă de 230,8 km, între oraşele italiene Piacenza şi Torino.
Mai nouă Mai veche