Ucrainean cu numere false de înmatriculare la autoturismul radiat din Italia, oprit în Vama Vicovu de Sus

Vama Vicovu de Sus
Polițiștii de frontieră suceveni cercetează un cetățean ucrainean care s-a prezentat la control conducând un autovehicul radiat din circulație de către autoritățile italiene, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Italiei, false.

Joi, 27 iunie 2024, în jurul orei 13:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, conducea un autovehicul Daimler AG MB245, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Italiei.

În urma controlului de frontieră efectuat de polițiștii de frontieră s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare al autoturismului nu este același cu cel din certificat.
{inAds}

Drept urmare, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând astfel că plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autovehicul și că autoturismul prezentat la control figurează radiat din circulație de către autoritățile italiene din data de 21 mai 2024.

Cetățeanului i s-a adus la cunoștință faptul că autoturismul poate părăsi PTF Vicovu de Sus doar pe platformă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche