Val de caniculă, miercuri, în toată țara

Val de caniculă, miercuri, în toată țara
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat, valabilă miercuri, 9 iunie 2024.Pentru județele nordul și estul țării a fost emis avertizare Cod Galben, iar județele din sud-vest se află sub Cod Portocaliu.


AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.
{inAds}

COD PORTOCALIU

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.
Mai nouă Mai veche