Buletin de presă, 24 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 24 august 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 23.08.2016, ora 06.00, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, pe fondul oboselii, un bărbat de 52 de ani, din județul Caraș Severin, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a doi minori, cu vârstele de 9 și respectiv de 11 ani, pasageri în autoturism, care au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.08.2016, ora 09.42, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, din direcţia Iacobeni către Vatra Dornei, într-o curbă deosebit de periculoasă, un bărbat de 65 de ani, din județul Prahova, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului autoturismului şi a soției acestuia de 72 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.08.2016, ora 09.44, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Şcheia, un bărbat de 51 de ani, din județul Botoșani, s-a angajat în depăşirea unui alt vehicul, moment în care, a intrat în coliziune cu autotractorul cu semiremorcă condus din sens opus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Dumbrăveni, după care, s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 51 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.08.2016, ora 08.45, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 290, în comuna Vereşti, un bărbat de 48 de ani, din județul Maramureş, s-a angajat în depăşirea unui ansamblu de vehicule staţionat pe marginea drumului public, moment în care, a surprins şi accidentat un minor de 10 ani, din localitate, care nefiind supravegheat, s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, prin spatele ansamblului de vehicule și fără să se asigure corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.08.2016, în jurul orei 17.35, în timp ce conducea autobasculantă încărcată cu pământ, pe DC 19, pe raza localității Poieni Solca, un bărbat de 54 de ani, din județul Botoșani, angajat la o societate comercială din județul Suceava, a pătruns cu roțile pe acostamentul neconsolidat al drumului comunal, în vederea descărcării materialului transportat, moment în care, acesta s-a surpat.
În urma evenimentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Despre eveniment a fost sesizat și I.S.C.T.R. Suceava.

La 23.08.2016, ora 17.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe strada Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 47 de ani, din comuna Hânțești, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, pe un sector de drum prevăzut cu marcaj longitudinal continuu simplu, ocazie cu care, a intrat în coliziune laterală cu autotractorul cu remorcă condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 27 de ani, din orașul Solca.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 47 de ani și a doi pasageri din autoturismul condus de acesta, care au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați au aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de în urma unor controale în trafic

La 23.08.2016, în jurul orei 11.50, o patrulă de poliție a oprit pentru control la intersecţia DN 2E, cu DN 17, pe raza comunei Păltinoasa, în locul numit „Cârjoaia”, autoutilitara condusă de un tânăr de 27 de ani, din comuna Ostra, care transporta cantitatea de 9,20 m.c. cherestea.
Întrucât s-au constatat neconcordanţe între materialul lemnos transportat și documentele de însoțire, la fața locului au fost solicitați specialişti din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, care au stabilit faptul că, transportul nu corespunde din punct de vedere calitativ, cantitativ şi al sortimentelor.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea unei părți din materialul lemnos, respectiv 8,96 m.c. cherestea, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

La 23.08.2016, ora 18.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Pătrăuți autoutilitara condusă de un tânăr de 27 de ani, din comuna Dumbrăveni, care transporta cantitatea de 7,2 m.c. cherestea specia molid, fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos, sau documente de proveniență a acestuia.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității 7,2 m.c. cherestea transportată ilegal, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.


Atenţie la furturile prin împrietenire

La 23.08.2016, ora 17.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 73 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 23.08.2016, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla pe Calea Burdujeni din localitate, victima a fost abordată de 3 persoane necunoscute care s-au oferit să-l ajute cu suma de 20 lei, solicitându-i în schimb să le schimbe o bancnotă de 200 lei.
Astfel, partea vătămată a fost de acord şi a însoţit 2 dintre cele 3 persoane la adresa sa de domiciliu, unde, a scos la vedere suma de 2.000 lei pe care o deținea, ocazie cu care, profitând de neatenția acesteia, cele două persoane necunoscute i-au sustras întreaga sumă de bani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice, să evite asemenea situaţii care duc la creşterea gradului de risc victimal. Nu intraţi în discuţii şi relaţii cu persoane necunoscute şi fiţi reticenţi la astfel de propuneri care reprezintă doar motive pentru infractori de a intra în locuinţele dumneavoastră şi a sustrage bunuri sau sume de bani.
Mai nouă Mai veche