IPJ Suceava: 20 de permise de conducere suspendate de polițișt în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În perioada 04 – 05 februarie 2017, peste 120 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

Toate cele 10 autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, în special în intervalul orar 08.00 – 13.00 pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. În partea a doua a zilei, între orele 16.00 – 24.00 poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.
În cadrul acţiunii au fost controlate peste 500 de vehicule, fiind aplicate 343 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 138.580 lei. Cele mai multe sancţiuni – aproape 200, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.
De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni – conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere auto neînmatriculat.
Poliţiştii au suspendat 20 de permise de conducere – 11 pentru viteză, 4 pentru consum de băuturi alcoolice, dar şi 3 pentru depăşiri neregulamentare şi neacordare prioritate.
Pentru neregulile tehnice constatate au fost retrase 16 de certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Un bărbat de 43 ani din oraş Siret a fost depistat la data de 05.02.2017 orele 03:01 conducând autoturismul pe strada Republicii din Vatra Dornei având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 05.02.2017, în jurul orelor 0000, a fost depistat un bărbat de 33 ani, din or. Frasin, jud. Suceava, conducând autoturismul cu numere de înmatriculare provizorii pe DJ 177A, pe raza localităţii Stulpicani, jud. Suceava, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirata din data de 27.01.2017.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.