Accident grav la Moara! Pieton lovit mortal de un șofer beat care a abandonat victima pe carosabil și s-a baricadat într-o locuință

Accident grav la Moara! Pieton lovit mortal de un șofer beat care a abandonat victima pe carosabil și s-a baricadat într-o locuință
Un accident rutier grav s-a produs miercuri dimineață în comuna Moara din județul Suceava. Un pieton a fost lovit mortal de un autoturism condus de un tânăr beat care apoi a abandonat victima și a fugit de la locul accidentului. Fugarul a fost identificat de polițiști și ridicat din locuința în care se baricadase.

Miercuri dimineață, în jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona. Totodata, o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Suceava si Biroului Rutier - Politia Municipiului Suceava, a desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, în doar două ore de la producerea evenimentului reusindu-se identificarea vehiculului implicat precum și stabilirea identității șoferului.
{inAds}
Urmare a unui complex de activități investigative, s- a reușit localizarea șoferului, un tânăr de 21 ani, care se afla intr-o locuință de pe raza comunei Moara.

Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s-a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privata.

Prin lucrător specializat, s-a inițiat o procedura de negociere condescendenta, cu utilizarea tuturor canalelor de comunicare.

În urma abordării profesioniste s-a reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesara utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul a fost testat și cu privire la prezenta în organism a unor eventuale substanțe interzise, rezultatul fiind negativ.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea probelor biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi dispuse masuri procesuale fața de tânărul de 21 ani.

Foto: Monitorul de Suceava
Mai nouă Mai veche