Tânăr fără pașaport le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere ucrainean

La data de 07.07.2017, ora 16.20, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea au oprit pentru control la intersecția DN 17A cu DN 2E din comuna Marginea autoutilitara care se deplasa pe DN 17A, pe direcția comunei Sucevița spre municipiul Rădăuți, condusă de către un tânăr de 19 ani, din comuna Poieni Solca.
Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autovehiculului, respectiv cartea de identitate, permisul de conducere auto eliberat de autoritățile Ucrainene, precum și certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.
În continuare, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere auto, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că susnumitul nu figurează ca fiind posesor de pașaport, document ce i-ar fi fost necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina.
De asemenea s-a stabilit faptul că susnumitul nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România.
Cu ocazia controlului documentelor autoutilitarei s-a constatat că aceasta avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 21.06.2017, luându-se măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto și a măsurii complementare de reținere a certificatului de înmatriculare.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals”, și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.