Măsuri împotriva „șmecherilor” care fac combinații la Serviciul de Înmatriculări. Regulile se schimbă din 4 decembrie


Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a dispus câteva măsuri de eficientizare a activității la ghișeele de înmatriculări autovehicule și autorizări provizorii de circulație.

Astfel, începând cu data de 4 decembrie 2017, numărul de rezervări online pentru înmatriculări definitive se va mări de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghișee. Fiecare operațiune se va derula la interval de 5 minute în zilele de luni, marți, miercuri și joi, între orele 8-15. În ziua de vineri, între orele 8,30-14, vor fi 132 de rezervări online, câte 66 la fiecare ghișeu.

Începând cu aceeași dată, în ziua de miercuri, între orele 15-18 vor fi efectuate rezervări numai pentru persoanele juridice, fiind alocate câte 5 minute pentru fiecare din cele 72 de operațiuni de programare, la cele două ghișee.

Persoanele care și-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie și februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul instituției Prefectului, deoarece vor fi reprogramate automat. În cazul în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea și se pot reprograma la o dată ulterioară disponibilă.

Prefectul Mirela Adomnicăi recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeele serviciului la data și ora când au rezervarea online, pentru a evita aglomerația inutilă, nefiind primite persoanele fără rezervare online.

În ce privește activitatea de autorizare provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, având în vedere că autorizațiile de circulație provizorie sunt valabile pe o perioadă de 90 de zile.

Tot de la data de 4 decembrie 2017, nu vor mai fi soluționate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de sașiu greșite, incomplete sau inexistente. Acest lucru va fi verificat de către personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi desemnat să asigure ordinea la intrarea la ghișeele serviciului, care nu va mai permite accesul în sala ghișeelor pentru persoanele care se încadrează în aceste situații.
 Biroul de Presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.