Patru indivizi cu cagule pe fețe au tâlhărit o familie din Rădăuți. Suspecții au fost prinși și arestați preventiv

Patru indivizi cu cagule pe fețe au tâlhărit o familie din Rădăuți. Suspecții au fost prinși și arestați preventiv
Patru bărbați au fost reținuți de polițiști pentru participarea la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, informează IPJ Suceava.

Conform sursei citate, la data de 24 octombrie 2023, la ora 03.10, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au agresat soțul.

{inAds}
Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânăra are o relație de concubinaj de aproximativ cinci luni cu un bărbat de 22 de ani, din comuna Ulma, județul Suceava, cei doi locuind cu chirie, fără forme legale într-un apartament dintr-un bloc de pe raza mun. Rădăuți.

La data de 24 octombrie 2023, în jurul orei 03:00, la imobilul unde aceștia locuiesc cu chirie, s-au prezentat mai multe persoane care aveau fețele acoperite, au forțat ușa apartamentului și au pătruns în interior.

Femeia a fost imobilizată de către unul dintre agresori, fiindu-i luat totodată telefonul mobil pe care îl avea în mână. Ceilalți indivizi au mers în una din camerele apartamentului, unde l-au agresat fizic pe concubinul apelantei, respectiv pe bărbatul de 22 de ani, părăsind ulterior apartamentul și luând cu ei un telefon mobil, victimele nereclamând sustragerea altor bunuri sau valori.

Pentru stabilirea cauzelor și circumstanțelor producerii evenimentului și în vederea identificării autorilor, s-a constituit o echipă operativă complexă, formată din polițiști judiciariști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate au fost identificați patru suspecți bănuiți de comiterea faptei: un bărbat de 21 ani, din municipiul Rădăuți, un bărbat de 19 ani, din comuna Marginea, un bărbat de 18 ani, din comuna Arbore, și un bărbat de 19 ani, din comuna Grănicești, .

La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Rădăuți au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor identificate cât și la un imobil din municipiul Rădăuți despre care au existat date și informații că cei patru ar locui fără forme legale.

Astfel, au fost efectuate percheziții pe raza localităților Rădăuți, Marginea, Clit, Iacobești iar la un imobil din municipiul Rădăuți au fost identificați cei patru bărbați.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte care interesează cauza dar și sume de bani și obiecte ce prezintă suspiciuni sub aspectul comiterii unor fapte ilicite.

Pe numele celor patru bărbați au emis mandate de aducere, aceștia fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În urma activităților de urmărire penală efectuate, în cauză a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de cei patru bărbați, sub aspectul comiterii faptei de tentativă la infracțiunea de „tâlhăria calificată”.

În urma audierilor, prin ordonanțele din 22 noiembrie 2023, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cei patru bărbați, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunerea arestării preventive.

Cei patru au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Joi, magistrații Judecătoriei Rădăuți au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele suspecților Paul Alexandru Colibaba, David Ionatan Tivda, Vili Ştefan Vengjenec și David Hînţari.
Mai nouă Mai veche