FOTO VIDEO Căutarea alpinistului Sorin Pandelea, întreruptă din cauza viscolului de pe munte, va fi reluată după ora 9.30

Lucian Drăgan, Liviu Sorin Pandelea și Nathy Josse, trei alpiniști care vineri, de Ziua Națională a României, au urcat tricolorul pe Călimani au fost suprinși vineri seară de o avalanșă în zona Valea Haitii, sub vârful Pietrosu. Cei doi bărbați sunt pompieri militari, dar și voluntari ai Serviciului Salvamont.

Pentru căutarea celor trei au fost mobilizate forțe importante. Primul a fost găsit Lucian Drăgan. Bărbatul era conștient și cooperant, dar a suferit degerături și mai multe fracturi, fiind transportat la Spitalul Județean. Ulterior a fost găsită și Nathy Josse. Aceasta era inconștientă și după o oră de manevre de resuscitare a fost pronunțat decesul.

Operațiunuile de căutare a lui Sorin Pandelea au fost întrerupte sâmbătă dimineață, în jurul orei 1.00, din cauza viscolului puternic de pe munte.

Căutările vor fi reluate după ora 9.30, atunci când coordonatorii echipelor de căutare se vor întâlni pentru stabilirea strategiei.



Pe același subiect:























Pe același subiect:
Mai nouă Mai veche