Alpinista suprinsă de avalanșa din Călimani, Nathy Josse, a murit. Decesul a fost pronunțat după o oră de manevre de resuscitare



Alpinista suprinsă de o avalanșă în munții Călimani, Nathy Josse (foto dreapta), a murit. Salvatorii au pronunțat decesul după o oră de manevre de resuscitare.

Femeia, partenerul ei Liviu Sorin Pandelea (foto stânga) și Lucian Drăgan au urcat pe munte pentru a arbora tricolorul de Ziua Națională a României și la coborâre au fost suprinși de o avalanșă sub Pietrosu, în zona Valea Haitii.

Lucian Drăgan a fost identificat conștient și cooperant și a fost preluat de salvatori. Bărbatul a suferit degerături, are un umăr dislocat și posibile fracturi. Este transportat la Spitalul Județean Suceava.

Salvatorii contină căutările pentru identificarea lui Liviu Sorin Pandelea.

La operațiunile de căutare participă 46 pompieri, 9 jandarmi montani, 14 salvamontisti din Vatra Dornei si de la Consiliul Judetean, 6 militari de la UM Rosu, 5 lucratori de la Ocolul Silvic Vatra Dornei si 2 de la Rezervatia Calimani. Au fost mobilizate 10 autospeciale, 2 autosenilate, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren. Se folosesc generatoare cu un balon pt iluminat si telefoane satelitare pt zonele fara semnal.

Pe același subiect:













Mai nouă Mai veche