Un bărbat s-a sinucis în azilul ilegal al bisericii Valea Putnei. Cazul a fost ținut ascuns de autorități

Cazul unui bărbat care s-a sinucis în azilul care funcționează ilegal pe lângă Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ a parohiei Valea Putnei, comuna Pojorâta, a fost ținut ascuns de autorități mai bine de o săptămână.



Luni, 1 ianuarie 2018, Ovidiu Balan, de 56 de ani, din comuna Iacobeni, internat de cinci luni în Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Valea Putnei, a fost găsit căzut pe trotuarul de lângă clădirea azilului. Descoperirea a fost făcută de un angajat care a sunat apoi la 112.

Echipajul de Ambulanță care s-a prezentat la azil a constatat decesul bărbatului.

În urma anchetei, polițiștii au stabilit că pe fondul unei stări depresive bărbatul s-a aruncat de la mansarda azilului, de la o înălțime de aproximativ zece metri, și a murit în urma leziunilor suferite.

Anchetatorii au mai constatat că azilul de bătrâni patronat de preotul Corneliu Constantin Luca funcționează ilegal, fără a deține niciun fel de autorizație din partea instituțiilor statului.

Tragedia a fost ținută ascunsă de autorități. Asta în condițiile în care azilele care funcționează ilegal în județul Suceava au făcut în iunie-iulie 2017 subiectul unui control dipus de Prefectura Suceava.
Mai nouă Mai veche