Buletin de presă, 17 august 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 80.240 lei aplicate de poliţişti

În perioada 13-15.08.2021, seara și noaptea, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectaute 560 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 154 sancţiuni contravenţionale în valoare de 80.240 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 24 permise de conducere, au retras 16 certificate de înmatriculare şi au constatat 8 infracţiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 16.08.2021, ora 11.17, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoturismul pe strada Universității din municipiul Suceava, pe aleea de acces către o societate comercială, un bărbat de 21 de ani din comuna Vereşti a surprins şi accidentat un pieton de 78 de ani din comuna Moara. Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 78 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2021, ora 15.40, în timp ce conducea un tractor agricol pe raza comunei Ilişeşti, în timp ce efectua manevre pentru a intra în curtea unui imobil, un localnic de 54 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de o femeie de 25 de ani din comuna Pârteştii de Jos.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii de 25 de ani şi de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 54 de ani, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2021, ora 18.43, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208 A, la intrare în localitatea Luncuşoara, o femeie de 24 de ani din comuna Udeşti a intrat în coliziune cu autoturismul condus în aceeaşi direcţie de mers de o femeie de 20 de ani din comuna Udeşti, care se afla angajată în efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde în curtea unei societăţi comerciale.
Din accident a rezultat rănirea unei pasagere din autoturismul condus de femeia de 20 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2021, ora 21.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ290 în localitatea Roșcani, un localnic de 24 de ani a intrat în coliziune cu vehiculul cu tracţiune animală condus de un bărbat de 33 de ani din oraşul Liteni.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 33 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, şi 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul căruţaşului, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.08.2021, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control în comuna Satu Mare autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, vehiculul condus de bărbatul de 22 de ani nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2021, în jurul orei 17.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche