Un copil de doi ani, nevaccinat, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul Județean Suceava


Un băiețel de doi ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a murit, joi dimineață, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava. Copilul a ajuns la spital marți, cu o stomatită, și a fost internat în secția de Pediatrie. Miercuri seară starea copilului a început să se agraveze și a fost transferat la secția de Terapie Intensivă. Medicii nu au reușit să îi salveze viața.

„Au apărut fenomene de tuse și copilul a început să desatureze, adică să-i scadă concetrația de oxigen în sânge. Acest lucru a alarmat medicul pediatru, care a acționat imediat. A început administreze oxigen pe sondă și apoi perfuzii conținând medicamente care stimulează respirația. Pentru că situația nu s-a îmbunătățit, copilul a fost coborât în Terapia Intensivă centrală a spitalului, unde a fost și intubat. Cu tot tratamentul intensiv administrat saturația de oxigen a scăzut spre 60-70%. S-au făcut radiografii pulomnare, care din păcate nu au relevat un aspect caracteristic, adică era un aspect de pneumonie interstițială. Leucocitele au scăzut ceea ce arăta că apărarea imunologică a organismului este într-un deficit maxim. Copilul a decedat în Terapia Intensivă a spitalului”, a declarat dr. Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Copilul nu fusese vaccinat antirujeolic și prezenta o erupție la nivelul pielii. Medicii suspectează că ar fi avut rujeolă.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a transmis că decesul se afla în curs de investigare în vederea confirmarii/infirmarii diagnosticului de rujeolă. Rezultatul analizelor probe serologice prelevate de la copil, trimise deja la laboratorul Synevo București, vor fi gata în cursul săptămânii viitoare.

În ultimii doi ani, în România au fost diagnosticate 10.307 persoane bolnave de rujeolă, fiind înregistrate 37 de decese. Dacă se confirmă diagnosticul de rujeolă, acesta ar fi cel de-al 38-lea deces de la debutul epidemiei.

Mai nouă Mai veche