FOTO Microbuz confiscat în Vama Siret pentru trafic cu țigări

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F.Siret au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în bordul unui microbuz condus de un cetățean ucrainean, 400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

În dimineața zilei de 24 mai 2018, în jurul orei 04.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Anatoli H., în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz marca Renault, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul microbuzului, cantitatea de 400 pachete de ţigări, marca Aschima, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, microbuzul în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamala, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

De asemenea faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.





Mai nouă Mai veche