Doi ucraineni care transportau țigări de contrabandă cu autobuzul Cernăuți - Suceava, interziși cinci ani în România

În data de 24 octombrie, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățenii ucraineni Ludmila P. în vârstă de 33 de ani şi Vitalii P. de 47 de ani ani, care călătoreau în calitate de pasageri într-un autocar, care efectua cursă regulată de călători pe itinerariul Cernăuţi –Suceava şi retur.

Existând suspiciuni că cei doi transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanelor și bagajelor.

Astfel, în bagajele personale ale celor doi cetățeni ucraineni a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 548 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare totală de 822 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

De asemenea, față de cei doi cetăţeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.
Mai nouă Mai veche