Individ dat jos de polițiști din avionul de Bologna. A înjunghiat un bărbat din Pătrăuți și încerca să fugă din țară


Anchetatorii au continuat activitățile investigative și de cercetare în cazul unei agresiuni prin înjunghiere din 21.10.2018, ora 15.45, când polițiști din cadrul SPR 5 Dărmănești au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat de 40 ani, din com. Pătrăuți, a fost agresat cu un cuțit de un tânăr de 31 ani, din com. Brehuiești, jud. Botoșani, acesta fiind cercetat inițial în stare de libertate privind comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

La data de 26.10.2018, polițiștii SPR 5 Dărmănești au obținut informații cu privire la faptul că agresorul intenționează să părăsească țara, în urma schimbului de date acesta fiind depistat pe Aeroportul București, în timp ce intenționa să părăsească țara la orele 12.30 cu destinația Bologna-Italia.

Polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești au emis un mandat de aducere pe numele suspectului care a fost înaintat polițiștilor din cadrul Poliției de Frontieră a Aeroportului Național Henri Coandă București, în vederea reținerii suspectului în custodia lor, ulterior fiind preluat de către o echipă operativă din cadrul SPR 5 Dărmănești.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză de către polițiștii SPR 5 Dărmănești, s-a procedat la schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „vătămare corporală”, în tentativă la infracțiunea de infracțiunii de „omor” asupra persoanei vătămate.

La 26.10 2018, polițiștii SPR 5 Dărmănești au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava spre competenta soluționare. Propunerea a fost însușită, sens în care la aceeași dată dosarul a fost preluat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La 27.10.2018, în continuarea cercetărilor efectuate s-a stabilit că la 21.10.a.c., pe raza comunei Pătrăuţi, judeţul suspectul a exercitat, cu intenţie acte de violenţă cu un obiect tăietor-înţepător (apt de a produce moartea unei persoane) asupra persoanei vătămate, provocându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, aceasta necesitând o intervenţie medicală de specialitate.

În baza materialului probator administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, sub aspectul comiterii „tentativei la infracţiunea de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa însuşindu-şi propunerea , emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în baza căruia bărbatul de 31 de ani a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche