Peste 600.000 de suceveni sunt așteptați să-și exprime opinia la Referendumul pentru modificarea Constituției



Sâmbătă și duminică are loc Referendumul național pentru modificarea Constituției. Alegătorii pot vota în localitatea de domiciliu doar la secția unde sunt arodanți, iar în alte localitate pot vota în orice secție, pe liste suplimentare. Votul multiplu este considerat infracțiune.

Alegătorii vor primi câte un singur buletin de vot pe care este înscrisă întrebarea: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Alegătorii pot opta pentru DA sau NU.

Legea de modificare a Constituției publicată în Monitorul Oficial prevede că articolul 48, aliniatul 1 va avea următorul conținut: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”.

În total, pe listele electorale permanente din județul Suceava se află înscrise 601.417 de persoane, dintre care 553.669 dețin cărți de identitate. În mediul urban sunt înscriși 271.879 de alegători, iar în mediul rural listele elctorale conțin 329.584 de persoane.

În cele 114 unități administrativ-teritoriale din județul Suceava sunt amenajate 558 de secții de votare, cu trei secții în plus față de ultimul scrutin.

Mai nouă Mai veche