Razii în 116 cluburile, discoteci și săli de jocuri din județ. Peste două mii de persoane au fost legitimate, peste două sute de amenzi aplicate

Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.
Totodată, polițiștii rutieri au organizat filtre pe căile de acces către zona barurilor și discotecilor pentru identificarea celor care consumă alcool și se urcă la volan punând în pericol siguranța traficului rutier. În paralel, polițiștii au intensificat activitățile investigatibve și de cercetare penală, 8 persoane fiind reșinute și introduse în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni cu violență sau la regimul rutier.

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 26-27.10.2018 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. De asemenea, premergător acestui interval orar, polițiștii au efectuat verificări la unitățile de alimentație publică, dar și la alte obiective de interes pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei și prevenirea consumului de alcool de către tineri.

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, poliţiştii de proximitate, de ordine publică și polițiști nominalizați în Grupul de lucru pentru gestionarea problematicii preventive au efectuat verificări în peste 30 de unităţi de alimentaţie publică.

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente: verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00, razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 2000 de persoane.
La nivelul întregului judeţ, au fost verificate 116 locaţii.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, atât la Legea 61/1991 Modificată cât și la regimul rutier.
Au fost organizate 30 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.