Tânăr beat și fără permis care a furat o mașină și a făcut accident, arestat pentru 30 de zile

La 26.10.2018, ora 17.15, un tânăr de 21 ani, din com. Stroieşti, a sustras un autoturism cu scopul de a-şi transporta fraţii de la o altă adresa din localitatea Stroieşti.
Astfel, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 D, în localitatea Stroieşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un vehicul condus din sens opus de o femeie de 43 ani, din com. Hănțești.
Având în vedere concentraţia alcoolică prezentată de tânărul de 21 de ani, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de șoferul de 21 de ani s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furtul în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și „vătămare corporală din culpă”.
La 27.10.2018, inculpatul a fost prezentat la Judecătoria Suceava, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.
Cel în cauză a fost reintrodus în arestul IPJ Suceava.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.