Performanțele Secției de atletism din cadrul CSU în anul 2018

Secția de atletism a Clubului Sportiv Universitatea din Suceava termină și anul competițional 2018 cu o serie de rezultate deosebite. Trei dintre atleții Clubului, studenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport, s-au clasat pe podium sau au obţinut performanțe de top în cadrul mai multor competiții naționale și internaționale.

Astfel, cel mai titrat sportiv al Clubului, Alin Firfirică, student în anul III la Educaţie fizică şi sportivă, a concurat la proba de Aruncarea discului, cu rezultate excepționale: campion balcanic, campion național la Seniori și o clasare pe locul 7 la Campionatul European de Seniori, competiție în cadrul căreia doar 3 atleți din Romania au ajuns în finală.

Analiza acestor rezultate îl plasează pe Alin Firfirică pe a doua poziție, ca valoare, în atletismul românesc, iar aruncarea sa de 66.22 m, un record personal, face ca studentul USV să se situeze în elita mondială a aruncătorilor de disc, ramură sportivă foarte competitivă la nivel internațional.

Pregătit, în ultimii 3 ani, de doamna Costian Daniela, Alin Firfirică își propune pentru anul competițional 2019 obținerea unei medalii la Campionatul Mondial Universitar, care va avea loc în luna iulie, și, de asemenea, să își mențină titlurile de campion național și balcanic.

La cei 21 de ani ai săi, Marius Musteață, student în anul II la programul de studii Educaţie fizică şi sportivă, are deja un palmares semnificativ la proba de Aruncarea greutăţii : patru titluri de Campion național la tineret (două în sală și două în aer liber) și două Medalii de argint la Seniori (una în sală și una în aer liber). Pentru anul 2019, acesta își propune obținerea de titluri naționale la proba care l-a consacrat, obținerea unei medalii la Campionatele Europene de Tineret, dar și plasarea în primii cinci sau chiar obținerea unei medalii la Campionatele Mondiale Universitare. Performanțele sale și tinerețea fac ca Marius Musteață să figureze în Top 5 cei mai buni sportivi din Europa la Tineret (U 23). Menționăm faptul că Marius practică și Aruncarea discului ca probă secundară.

Cel de-al treilea sportiv, Ștefan Mura, student în anul II la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (Educaţie fizică şi sportivă), este Campionul Republicii Moldova la Aruncarea discului. În vârstă de doar 21 de ani, Ștefan a depus, în mai 2017, documentația necesară pentru obținerea cetățeniei române. Fiind un tânăr cu perspective sportive, CSU își dorește ca anul următor el să ne reprezinte țara la Campionatele Europene de Tineret.









Mai nouă Mai veche