Șofer cu permisul anulat prins beat la volan la Frasin, reținut pentru 24 de ore în arestul poliției

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârșirea infractiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat” şi „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din C.P. şi art. 336 alin. 1 din C.P. constând în aceea că la data de 12.11.2018, orele 18.20, a condus un autoturism pe DJ 177A pe raza oraşului Frasin, având permisul de conducere anulat din data de 29.01.2018 şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

Faţă de inculpat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, iar prin ordonanţa procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche