Biciclist băut care conducea noaptea pe un drum cu zăpadă, lovit de o mașină la Volovăț. Biciclistul a fost amendat de polițiști


La 21.01.2019, un bărbat de 62 ani din comuna Volovăț se deplasa în calitate de biciclist pe D.J. 178 din com. Volovăț, având direcția de deplasare dinspre mun. Rădăuți spre centrul com. Volovăț, deplasându-se pe partea dreaptă a părții carosabile, fără a fi echipat corespunzător.
În aceeași direcție de mers, circula autoturismul marca VW Golf care era condus de un bărbat de 45 ani din mun. Rădăuți, care nu a observat biciclistul, situație în care l-a acroșat cu partea din dreapta față a autoturismului.
În urma impactului au rezultat avarii la autoturism și bicicletă, biciclistul refuzând să fie transportat la spital.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest în cazul conducătorului auto rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul biciclistului rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Vinovat de producerea accidentului se face biciclistul care a condus o bicicletă pe timp de noapte, fără a fi echipat corespunzător, pe sector de drum de drum acoperit cu gheață și zăpadă și fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Față de biciclist s-a luat măsura sancționării contravenționale fiindu-i întocmit procesul-verbal de constatare a contravenției.
Mai nouă Mai veche