Pieton lovit de o mașină la Baia. Polițiștii au dubii cu privire la cine se afla la volanul autoturismului


La 31.12.2018, ora 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Profesor Gheorghe Miserciu din comuna Baia, o localnică a surprins și accidentat ușor un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate, care se afla pe mijlocul părții carosabile, după care a mutat autoturismul de la fața locului.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătoarea auto și de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât există suspiciuni cu privire la conducătorul autoturismul implicat în evenimentul rutier, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest și pe soțul femeii, un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.
Mai nouă Mai veche