Împărțirea cu oul sfințit, străveche tradiție a polonezilor din Bucovina, la Solonețu Nou



Casa Polonă din Solonețu Nou a găzduit luni, 22 aprilie, sărbătoarea împărțirii cu oul sfințit, tradiție veche de secole pe care emigranții polonezi au adus-o pe aceste meleaguri.

Acțiunea care a fost organizată de Uniunea Polonezilor din România. Au participat președintele Uniunii, Ghervazen Longher, episcopul Aurel Percă de la Dieceza din Iași, trimisul Vaticanului, preotul Ionuț Strejac, preoții din Decanatul de Bucovina, preoți din Decanatul de Onești, rectorul Sanctuarului Marian de la Cacica, reprezentantul etnicilor polonezi în Parlamentul României, deputatul Victoria Longher, prefectul Mirela Elena Adomnicăi. După binecuvântarea bucatelor cei prezenți s-au înfruptat din bunătățurile pregătite de gospodine.




„Familia poloneză sărbătorește împărțirea cu oul sfințit așa cum facem în fiecare an tradiție pe care strămoșii noștri ne-au lăsat-o moștenire să o ducem mai departe și să o transmitem și copiilor noștri. Ne bucurăm că sunteți alături de noi la acest ceremonial”, a spus președintele Uniunii Polonezolor din România, Ghervazen Longher.




„Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor. Isus, cel care a murit pe cruce pentru păcatele oamenilor a Înviat! El a biruit păcatul și moartea pentru a ne salva pe noi. A murit pentru păcatele noastre și a Înviat pentru ca noi, păcătoșii, să fim mântuiți.”, este mesajul transmis de către credincioșii creștini catolici din Solonețu Nou.



Mai nouă Mai veche