Trecerea de pietoni care încurcă circulația la Bazar ar putea fi redeschisă după ce șeful PSD Suceava a cerut Apelor Române să interzică accesul pe sub pod

Trecerea de pietoni din dreptul Bazarului Suceava, a cărei eliminare a dus la fluidizarea circulației rutiere în zonă, ar putea fi reînființată la solicitarea PSD Suceava.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Române a impus Primăriei municipiului Suceava să desființeze balustradele amenajate pentru trecerea bulevardului Cala Unirii pe sub podul peste râul Suceava de lângă Complexul Comercial Bazar. Totodată, administrația locală este obligată să instaleze panouri privind interzicerea accesului trecătorilor pe sub pod. Termenul pentru desființarea mâinii curente era data de 12 aprilie 2019.

Decizia a fost luat de directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi (ALDE), la solicitarea președintelui PSD Suceava, Dan Cușnir, proprietarul benzinăriei cu franciză Petrom de vizavi de Bazar.

Oficial, interzicerea trecerii pe sub pod a fost motivată prin faptul că zona ar fi inundabilă și în eventualitatea în care s-ar înregistra o creștere foarte mare a debitului râului Suceava ar putea exista riscuri cu privire la siguranța trecătorilor.

Deși eliminarea trecerii de pietoni de la Bazar a dus la fluidizarea circulației rutiere în zonă, interzicerea trecerii pe sub pod ar presupune reînființarea trecerii de pietoni pe carosabil.

Mai nouă Mai veche