Etapa județeană a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, la Dumbrăveni

Marți, 11 iunie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni, au organizat concursul cu tematică de protecție civilă „Cu Viața Mea Apăr Viața” - etapa interjudețeană.

La startul competiției s-au înscris următoarele trei echipaje de gimnaziu și trei de liceu, după cum urmează: Școala Gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi (Botoșani), Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (gazda competiției). Liceenii participanți au fost de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi (Botoșani), Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani (Iași) și Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Probele, la care concurenții au avut o evoluție foarte bună, au fost una teoretică şi două practice, respectiv „transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și „deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.



La final, echipajele sucevene, atât la gimnaziu, cât și la liceu, s-au poziționat pe primul loc. Celelalte două locuri, la ambele categorii, au fost ocupate de reprezentanții județului Botoșani, respectiv Iași. Astfel, echipajele noastre s-au calificat la faza națională a competiției.

Copiii au dat dovadă de spirit de solidaritate şi implicare și au demonstrat că lucrul în echipă este unul dintre țelurile lor, iar a ajuta semenii constituie un scop în viață.

Îi felicităm pe toți pentru că ne arată la fiecare competiție de acest gen că nu participă doar la o simplă activitate extraşcolară, ci este felul lor de a arăta că pot și că își doresc să fie salvatori.

ISU Suceava
Mai nouă Mai veche