Şcoală de vară francofonă, pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani

Biroul Francez din Suceava, Asociația Profesorilor Francofoni – sucursala Suceava și Asociația „Curcubeul Succesului”, Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Agenția Universitară a Francofoniei, Centrul de Reușită Universitară, Delegația generală Wallonie – Bruxelles la București și Consiliul Județean Suceava deschid prima școală de vară francofonă pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

Școala de vară francofonă „Grandir en français” („Să creștem cu limba franceză”) de la Suceava se va organiza în 2 serii: 17-28 iunie 2019 și 1-12 iulie 2019, în spațiile Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, școală care oferă și un grup de elevi-voluntari în susținerea activităților propuse.

Programul zilnic va fi între orele 8.30 – 14.00 și va cuprinde un curs intensiv de limba franceză (între orele 9-11) și activități cultural-educativ-recreative, organizate în parteneriat cu instituții culturale din municipiul Suceava: Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun, Hanul Domnesc, Muzeul Satului, Biblioteca I.G. Sbiera, Uzina de apă, Teatrul „Matei Vișniec” și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (între orele 11.30 - 13.30). Începând cu ora 13.30, elevii vor fi însoțiți la Școala Gimnazială Nr.1 pentru a fi preluați de părinți.
Cursurile de limba franceză vor fi susținute de profesori cu o bogată experiență și cu rezultate excepționale în activitățile didactice, specializați în Franța și în țară. Cursanții vor asimila cunoștințe noi de limbă franceză prin joc, activități creative și recreative. Prima serie va avea două grupe: elevi de 7-10 ani, îndrumați de dnele profesoare Irina Melisch și Cristina Hetriuc, și elevi de 11-13 ani, îndrumați de dnele prof. Briana Belciug, Alexandra Sîrghi și Monica Colban. Pentru cea de-a doua serie, tot cu două tranșe de vârstă, dnele prof. Aura Mihoc, Loredana Gașpar, Iulia Samson și Daniela Vereș vor asigura o învățare plăcută, potrivită perioadei de vacanță.



Partea a doua a programului (orele 11.30 – 13.30) este destinată vizitelor tematice, atelierelor, audițiilor muzicale, cunoașterii patrimoniului local și nu numai. O varietate de activități realizate cu specialiștii colaboratorilor noștri mai sus menționați vor asigura o vacanță activă, plăcută și instructivă.
Limbile de comunicare vor fi româna și franceza.

Dna prof. Daniela Sandu, președinta Asociației „Curcubeul Succesului”, va asigura condițiile optime desfășurării activității între orele 9.00-11.00, iar dnele prof. Briana Belciug (pentru prima serie) și Daniela Vereș (pentru seria a doua) vor asigura cadrul propice desfășurării activității în instituțiile municipiului Suceava.

Coordonarea Școlii de vară francofonă „Grandir en français” va fi realizată de dnele prof.univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, lector univ. dr. Mariana Șovea și prof. Tamara Sabin.

Informații suplimentare și înscriere la numărul de telefon 0745540087.
Înscrierile se fac în perioada 3-15 iunie 2019 pentru ambele serii.

Biroul Francez Suceava
Mai nouă Mai veche