FOTO Un jandarm a descărcat două încărcătoare de pistol într-un pui de urs care i-ar fi atacat colegul de patrulă în condiții încă neelucidate



Un jandarm montan din Suceava care patrula, sâmbăta seara, în zona Broşteni, ar fi fost atacat de un pui urs apărut din pădure. Colegul său a scos pistolul şi a împuşcat animalul, consumând două încărcătoare de câte șase gloanțe.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava au declarat, sâmbătă noaptea, că un echipaj de jandarmi montani patrula în zona Broşteni, în jurul orei 21.50. La un moment dat, jandarmii au oprit maşina pentru a patrula pe jos, iar în acel moment, din pădure a apărut un urs care l-a atacat pe unul dintre jandarmi.

Acesta a încercat să scoată pistolul, dar nu a reuşit şi a fost muşcat de umăr şi zgâriat la mână şi picior. „În acel moment colegul său a scos pistolul şi a împuşcat ursul. I-a salvat viaţa colegului lui. Colegul atacat este în drum spre Spitalul Suceava. Este conştient”, au spus sursele citate.

Duminică dimineață, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Suceava au confirmat că jandarmul a consumat cele două încărcătoare pe care le avea în dotare pentru pistolul Carpați, executând în total un număr de 12 focuri.

Din fotografiile de la locul incidentului obținute exclusiv de StiriSuceava.net se poate observa că este vorba despre un pui de urs.

Reprezentanții IJJ Suceava nu au explicat până la acest moment condițiile în care s-ar fi produs atacul și care ar fi fost factorul declanșator care l-a determinat pe puiul de urs să-l atace pe jandarm.

Jandarmul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.







Mai nouă Mai veche