VIDEO Abuzul jandarmilor din Vatra Dornei, confirmat de procurorii militari. Jandarmerița care a folosit ilegal sprayul lacrimogen, pusă sub acuzare pentru două infracțiuni

Un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava este cercetat pentru abuz în serviciu şi purtare abuzivă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, în cazul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen într-un parc din Vatra Dornei, județul Suceava, care a murit ulterior la spital.

Întrebaţi care este stadiul cercetărilor în legătură cu incidentul din 19 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Militar Iaşi au anunţat că „s-a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de un cadru activ din cadrul IJJ Suceava - Detaşamentul 4 de Jandarmi Vatra Dornei cercetat sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de purtare abuzivă (...) şi abuz în serviciu (...). La data de 1 august 2019 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar de către procurorul militar de caz".



Bărbatul de 55 de ani a murit la Spitalul din Suceava, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, potrivit certificatului de deces emis de Institutul de Medicină Legală din Suceava. Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, într-o altercaţie cu jandarmii.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar o femeie jandarm i-a pulverizat spray lacrimogen direct în căile respiratorii, iar un al jandarm l-a apăsat cu genunchii în zona plămânilor.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, afirmând că bărbatul de 55 de ani ar fi avut un comportament nepotrivit față de minoră.
Mai nouă Mai veche