72 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii organizate în zona Vicovu de Sus


Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, în data de 26.10.2019, în intervalul orar 06:00-12:00 și 18.00-22.00, pe raza orașului Vicovu de Sus, precum și a comunelor Straja, Brodina și Ulma, a fost organizată o razie în care au fost angrenați polițiștii Polției Orașului Vicovu de Sus și posturilor de poliție Straja, Brodina și Ulma.
S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și în piața Vicovu de Sus.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.340 lei.
De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier

Au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemplu:

  • Un bărbat în vârstă de 50 ani din com. Straja a condus autoturismul pe raza comunei Straja având o alcoolemie de 0,42 g/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche