Șpagă de 180.000 de dolari de la afaceristul Cușnir pentru președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, este anchetat de procurorii anticorupție pentru că ar fi primit o șpagă de 180.000 de dolari.



Biroul Național Anticorupție din Ucraina a deschis un dosar împotriva președintelui Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, sub suspiciunea că ar fi primit mită în valoare de 180.000 de dolari, transmite cotidianul Ukrainski Novyny, citat de Libertatea Cuvântului. În timpul anchetei preliminare, procurorii anticorupție ar fi constatat că Ioan Muntean ar fi pretins o șpagă de 200.000 de dolari de la afaceristul Iurie Cușnir pentru închirierea Întreprinderii municipale regionale „Sanatoriul balneologic Brusnyțea”, dintre care ar fi primit 180.000 de dolari în perioada 23 iulie - 15 octombrie 2019.

Biroul lui Ioan Muntean a fost percheziționat la 16 octombrie de procurorii anticorupție. Politicianul a declarat presei locale că nu este vinovat de acuzațiile care i se aduc.

Etnic român, Ioan Muntean a fost ales președinte al Consiliului Regional Cernăuți în anul 2015. Muntean este liderul local al partidului Batkivșcina (Patria), condus de Iulia Tymoșenko.
Mai nouă Mai veche