Pilote, perne și cearșafuri confiscate de la vânzători ambulanți care i-au furat banii unui bătrân din Dărmănești


La 14.11.2019, ora 12.20, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată despre faptul că trei persoane necunoscute care se deplasează cu un autoturism înmatriculat în județul Neamț și comercializează pilote și perne, au sustras o sumă de bani din locuința unui bărbat de 83 de ani din comuna Dărmănești.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost identificat pe raza localității Cumpărătura, în interior fiind 4 persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, două femei, una de 20 de ani și cealaltă de 41 de ani, precum și un minor de 2 ani, toți din județul Iași, care au fost conduse la sediul Poliției municipiului Suceava pentru cercetări.
Astfel, în urma controlului corporal, asupra femeii de 41 de ani a fost identificată suma de 835 de lei, aceasta declarând faptul că, banii provin de la o persoană din comuna Dărmănești, în schimbul vânzării unei pilote și a două perne.
Întrucât nu deținea documente legale de proveniență a celor 14 pilote, 8 perne și mai multe cearșafuri pe care le comercializa, femeia de 41 de ani a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, republicată.
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, suma de bani a fost sustrasă din locuința persoanei vătămate, care, după recuperarea prejudiciului, s-a împăcat cu făptuitoarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche