Votanții PMP îi cer lui Klaus Iohannis să participe la dezbateri publice pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale



Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a anunțat că pentru a avea sprijinul votanților PMP, Klaus Iohannis trebuie să facă minimul gest de a li se adresa acestora prin participarea la dezbateri publice

Președintele Organizației Județene Suceava a PMP, viceprimarul Sucevei Marian Andronache, a anunțat că PMP îl va susține pe candidatul de dreapta, Klaus Iohannis, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Marian Andronache a declarat că această decizie a fost luată luând în considerare două aspecte extrem de importante, respectiv împiedicarea liderului PSD Viorica Dăncilă de a ajunge președinte al României, dar și acordul de colaborare politică existent între PMP și PNL, prin care Guvernul condus de Ludovic Orban se angajează să pună în aplicare proiectele importante ale Mișcării Populare.

„Nu putem susține ca partid de dreapta un candidat de stânga. Iar decizia legată de cât de mult ne vom implica în campanie o vom lua în cadrul Consiliului Executiv Național”, a spus Andronache. El a arătat că membrii și susținătorii PMP vor merge la vot și vor da un vot categoric anti –PSD, deoarece electoratul PMP este format din oameni de dreapta veritabili. „Nu se pune problema de a transfera voturile ca un sac de grâu dintr-o căruţă în alta, însă votanţii PMP ştiu foarte clar ce au de făcut şi este firesc ca, într-o proporţie covârşitoare, să pună ștampila pe candidatul dreptei. Este vorba de un electorat constant de peste 500.000 de români de care actualul președinte are nevoie”, a precizat liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a subliniat faptul că totuși, pentru a obține sprijinul acestora, Klaus Iohannis trebuie să facă minimul gest de a li se adresa votanţilor PMP și să dea un semn de minim respect față de cetățeni și democrație, participând la dezbateri publice.

„În democrație este esențial să treci peste lucruri care te despart fundamental de adversar și să mergi către cetățeni, să le demonstrezi că diferența între prezent și viitor este fundamentală, pentru că oamenii au nevoie de acest exercițiu”, a încheiat Marian Andronache.

Biroul de Comunicare al Partidului Mișcarea Populară – Filiala Județeană Suceava
Mai nouă Mai veche