Doi soți băuți care au intrat în vorbă cu doi tineri rromi au rămas fără pensia ascunsă sub fața de masă


Miercuri, 11 decembrie 2019, ora 15.30, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată verbal de către Vasile B., de 67 ani, din Dolhasca, despre faptul că în jurul orei 15.00 persoane necunoscute de etnie rromă i-au sustras din locuință suma de 400 de lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că miercuri, în jurul orei 15.00, bărbatul și soția acestuia au purtat discuții la poartă cu doi tineri necunoscuți de etnie rromă care s-au arătat interesați de achiziționarea unor cupoane de călătorie sau nuci.

La un moment dat unul dintre tineri a cerut permisiunea să intre în curte să folosească toaleta, iar aceștia i-au permis accesul, continuând să discute la poartă cu celălalt tânăr.

După ce tânărul în cauză a revenit din curte a plecat împreună cu cealaltă persoană ce îl însoțea spre centru Satului Probota, pe jos.

Bărbatul a revenit în casă și întrucât i s-a părut suspectă atitudinea tinerilor a verificat locul în care ținea pensia, respectiv sub fața de masă de pe comoda TV, constatând că de acolo i-a fost sustrasă suma de 400 de lei. Cei doi soți se aflau sub influența băuturilor alcoolice și au oferit date contradictorii cu privire la semnalmentele autorilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche