FOTO Un bătrân de 87 de ani a ars de viu într-un incendiu de vegetație, în zona Spinărie din satul Capu Codrului

Duminică, 8 decembrie 2019, la ora 14:24, autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa, în cartierul de rromi Spinărie, a izbucnit un incendiu şi o persoană este decedată.

Au intervenit pompierii militari cu o autospeciala de stingere si doua ambulante SMURD. Una dintre ele era de Terapie Intensiva Mobila, incadrata cu medic, asistent si doi paramedici.

În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat faptul că, în jurul orei 13.30, în timp ce Flocea Dimitru, de 87 de ani, din comuna Păltinoasa, se afla la domiciliu, a simţit miros de fum, motiv pentru care a ieşit din casă să verifice de unde provine, însă nu a mai revenit, fiind identificat ulterior de către vecinul său,.

Fiind examinat cadavrul, s-a constatat faptul că articolele de îmbrăcăminte sunt arse în proporţie de 50 %, iar pe suprafaţa corpului prezintă arsuri ale membrelor superioare şi inferioare.

În urma incendiului a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de circa 0,5 ha, precum şi o parte din gardurile din lemn ce împrejmuiesc terenurile agricole ale locuitorilor din zonă.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului orăşenesc Gura Humorului unde urmează a se efectua autopsia medico-legală.

S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”.























Mai nouă Mai veche