Guvernul PNL taie din banii copiilor cu handicap din județul Suceava, dar majorează bugetele serviciilor de informațiii



Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a aprobat o hotărâre pentru rectificarea bugetului de stat. Pe proiectul noului buget, deficitul ajunge la 4,4%.

În județul Suceava, Guvernul PNL a tăiat 195.000 de lei din bugetul pentru drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul speciale.

La nivel național au fost reduse bugetele de la Educație, Transporturi și Dezvoltare, în schimb au fost alocați mai mulți bani serviciilor secrete și Bisericii Ortodoxe Române.

Conform proiectului, veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 18.356,9 milioane lei, din care 10.488,2 milioane lei influenţe ale veniturilor din economia internă şi 7.868,7 milioane lei influenţe din venituri din fonduri externe nerambursabile.

Bugetele serviciilor secrete au fost majorate cu peste 25 de milioane de lei.

Bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) are cea mai mare creştere, de 20,734 milioane lei, după ce la rectificarea din august insttituţia a mai primit o majorare de peste 396 de milioane de lei.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) primeşte un plus de 3,9 milioane lei, iar Serviciul de Pază şi Protecţie are un buget majorat cu 950.000 de lei.

Pe de altă parte, şase ministere pierd bani la rectificare, la care se adaugă Secretariatul General al Guvernului (SGG), în timp ce ministerele care câştigă sunt cinci.
Mai nouă Mai veche